Ortopedie (ORTO)

Ortopedická léčba zahrnuje totální náhrady velkých kloubů, ramena i kotníku včetně, artroskopické výkony a rekonstrukce vazivového aparátu kolene.

Horní končetina: řešení chronických bolestivých stavů ramene včetně rekonstrukcí rotátorové manžety a určitého typu kloubní áhrady. Úponová onemocnění lokte (tenisový, oštěpařský loket), chronická šlachová postižení v oblasti ruky.

Dolní končetina: totální endoprotézy kyčle, kolene a hlezna, artroskopie kolene včetně rekonstrukce předního zkříženého vazu po jeho poranění, rekonstrukční výkony na dospělé noze včetně operačního řešení vbočeného a ztuhlého palce.

Nemocnice na Homolce - Ortopedie

Ortopedická ambulance

Ortopedická ambulance zabezpečuje diagnostiku, elektivní léčbu a indikace k operačnímu řešení nemocí pohybového aparátu, traumatologických nemocných a konziliární službu pro nemocnici ordinační hodiny denně; v současné době má delší objednací termíny, akutní stavy jsou řešeny ve spolupráci s žurnální ambulancí.


Spektrum výkonů

  • elektivní operační výkony, jako jsou totální náhrady kyčelního, kolenního kloubu včetně reimplantací, implantace ramenního kloubu, náhrady hlezenního kloubu (nejvíce v ČR)
  • náhrady metatarsofalangeálního I. kloubu Swansonovou endoprotézou
  • moderní postupy osteotomie s fixací kovového pérka dle Stoffela v chirurgii nohy - haluxů a hallux ridigus
  • artroskopické výkony velkých kloubů
  • využití kostní banky a ortopilotního navigačního systému u operací velkých kloubů