, rubrika Aktuality

Den otevřených dveří v PET centru

U příležitosti 25 let od prvního PET vyšetření jsme spolu s ÚJV Řež uspořádali Den otevřených dveří, kde jsme přivítali kolegy ze spolupracujících oddělení, pracovišť i ordinací. A bylo čím se chlubit.

"Byli jsme první nejen v České republice, ale i v celém bývalém východním bloku. Za tu dobu zde bylo provedeno více než 160 000 vyšetření, které u nás objednalo více než 10 000 lékařů z 3 600 pracovišť,“ řekl doc. MUDr. Otakar Bělohlávek, CSc., primář oddělení nukleární medicíny a PET centra Nemocnice Na Homolce. Díky mimořádně efektivnímu chodu oddělení zvládne oddělení nukleární medicíny vyšetřit až 50 pacientů denně. 

„Zavedení pozitronové emisní tomografie před 25 lety bylo pro Nemocnici Na Homolce významným milníkem, který nás posunul na špičku v diagnostické medicíně. Díky inovacím a neustálému rozvoji dokážeme dnes díky skvělému týmu odborníků a špičkovému technologickému vybavení pacientům nabídnout to nejlepší z moderní diagnostiky. Dnešek byl skvělou příležitostí připomenout všechny úspěchy, kterých jsme za tu dobu dosáhli," uvedl ředitel Nemocnice Na Homolce MUDr. Petr Polouček, MBA.